Vooroordelen over LHBTI+’ers veranderen

Vooroordelen over LHBTI+’ers veranderen

“Soms is er acceptatie en soms doen anderen er lacherig over, dan is er onbegrip over dat iemand transgender is bijvoorbeeld. Dan probeer ik wel altijd het gesprek aan te gaan om hierover te praten”, vertelt Iwan Trip. Hij werkt als woonbegeleider Gesloten Gezinsvoorziening bij Detentiecentrum Zeist als onderdeel van Dienst Justitiële Inrichtingen. Hij vertelt in het kader van de Pride Week over zijn leven. Dat doet hij in een portret over LHBTI+’ers uit het werkveld.

Gesprek

Uit de gesprekken komen mooie discussies: “Soms veranderen ze hun vooroordelen en krijgen ze een andere blik op het onderwerp”.

“Ik ben zelf wel altijd heel erg open geweest over mijn homoseksualiteit, naar de bewoners en naar mijn collega’s. Ik word gewaardeerd en gerespecteerd en het is nooit een probleem geweest in ons diverse team. Maar soms merk ik wel dat als een situatie zich voordoet waarbij LHBTI+’ers bij GGv komen, er mijn kant op wordt gekeken. Misschien omdat ik wat meer raakvlakken en er ervaring mee heb. Zo zie ik ook dat de professionaliteit naar bijvoorbeeld transgenders echt aanwezig is op de werkvloer”.

Lees het hele verhaal bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Bron: Ministerie van Justitie en Veiligheid.

 

Deel dit bericht!

Tags: , , , , ,

Accessibility