Overheid presenteert overwinterpakket strandpaviljoens

Overheid presenteert overwinterpakket strandpaviljoens

Veel strandpaviljoens langs de Nederlandse kust zijn hard geraakt door het coronavirus. Terwijl de meeste strandpaviljoens begin maart net klaar waren met de opbouw voor het nieuwe seizoen, moesten ze vanaf 15 maart voor ruim tweeënhalve maand noodgedwongen hun deuren sluiten. Om de gemiste schade voor een deel te compenseren, maakten waterbeheerders, provincies en gemeenten vandaag via een brief bekend onder welke voorwaardenstrandpaviljoens in het winterseizoen 2020-2021 op het strand mogen blijven staan. Dat meldt Horeca Nederland.

Mogelijkheid

”Paviljoen houders zijn in de afgelopen periode in acute liquiditeitsproblemen gekomen omdat de vaste lasten doorliepen, maar inkomsten uitbleven. Veel paviljoen houders hebben bovendien te maken met extra kosten omdat zij de strandpaviljoens moeten afbreken voor het winterseizoen. De op- en afbreekkosten van een paviljoen lopen in sommige gevallen op tot 1,5 ton euro per paviljoen. Deze kosten worden door de coronacrisis niet terugverdiend. Als paviljoens in de winter kunnen blijven staan, dan biedt dit horecaondernemers enige financiële ruimte”, zegt KHN-voorzitter Robèr Willemsen.

In kaart

Om strandpaviljoen houders door de crisis heen te helpen, kaartte KHN samen met onder andere Strand Nederland en strandpaviljoen houders in het Kustpactoverleg het probleem aan van de op- en afbouwkosten. Deze actie had succes.

Bron: Koninklijke Horeca Nederland.

Deel dit bericht!

Tags: , , , ,

Accessibility