Ondernemers nu beter beschermd bij zakendoen op digitale platforms

Ondernemers nu beter beschermd bij zakendoen op digitale platforms

Ondernemers hebben vanaf nu meer zekerheid wanneer zij zakendoen met digitale platforms zoals reserverings- en vergelijkingswebsites, online marktplaatsen en appstores. Vanaf 12 juli 2020 is namelijk de EU-verordening ‘Platform-to-Business’ (P2B) in werking, die bijvoorbeeld regels over geschillenbeslechting, transparantie over algemene voorwaarden en de volgorde van zoekresultaten vastlegt.

Belangrijk tijdens ondernemen

Tijdens de coronacrisis zijn nog meer ondernemers via platforms hun producten of diensten gaan verkopen. Ondernemers kunnen hierbij aanlopen tegen onduidelijke algemene voorwaarden van een groot platform.

De P2B-verordening draagt op twee manieren bij aan eerlijke verhoudingen: via transparantievereisten voor online platforms en effectieve geschillenbeslechting. Digitale platforms moeten vanaf nu zorgen dat de algemene voorwaarden helder en makkelijk te raadplegen zijn. Daarnaast moeten platforms transparant zijn over de volgorde van de zoekresultaten, het besluit om een ondernemer van een platform te verwijderen en de behandeling van eigen producten ten opzichte van producten die andere ondernemers op het platform aanbieden.

Bron: Rijksoverheid

Deel dit bericht!

Tags: , ,

Accessibility