Coronadashboard nu nog duidelijker

Coronadashboard nu nog duidelijker

Het coronadashboard is vanaf 2 juli 2020 uitgebreid met nieuwe informatie. Dat meldt de Rijksoverheid. Op de website Dashboard coronavirus is nu wekelijks een update te zien van het aantal geschatte mensen dat besmettelijk is. Ook zijn de resultaten van de rioolwatermetingen van het RIVM toegevoegd en is het dashboard uitgebreid met signalen vanuit de huisartsen over mogelijke besmettingen. Goed nieuws dus. Op die manier kan een tweede uitbraak van het coronavirus makkelijker bestreden worden.

Nieuw toegevoegd

Met de 3 nieuwe informatiepunten is het dashboard dus een stuk completer. Bijvoorbeeld door de rioolwatermetingen. Uit onderzoek blijkt dat het virus in uitwerpselen van mensen te vinden is, zelfs voordat zij klachten hebben. De algemene informatie uit dagelijkse tests bij 28 rioolwaterzuiveringslocaties is vanaf nu te zien op het dashboard. De komende tijd worden alle ruim 300 rioolwaterzuiveringsinstallaties daaraan toegevoegd, zodat op regionaal niveau meteen te zien is of het virus ergens de kop opsteekt. Dat is waardevolle informatie.

Deskundigen van het Rijksinstituut voor Milieuhygiëne (RIVM) maken schattingen van het aantal mensen dat in Nederland het virus heeft opgelopen en anderen kunnen besmetten. Dat aantal wordt vanaf nu elke week geüpdatet op het dashboard.

Ten slotte staan nu ook signalen vanuit de huisartsen op de pagina. Het Nivel houdt bij een groep huisartsen bij hoeveel mensen daar hebben aangeklopt met klachten die wijzen op een infectie van het coronavirus. Deze informatie kan gebruikt worden als vroeg signaal dat de verspreiding van het virus toe- of afneemt.

Bron: Rijksoverheid.nl.

Deel dit bericht!

Tags: , , , ,

Accessibility