Brede steun voor steun- en herstelpakket

Brede steun voor steun- en herstelpakket

Zo’n beetje alle partijen in de Tweede Kamer zijn het erover eens: er moet een steun- en herstelpakket komen dat op 1 oktober van start gaat. Het pakket regelt onder andere de verlenging van de steunmaatregelen voor banen en economie en bevat een sociaal pakket van € 1,4 miljard voor begeleiding naar werk, scholing, de bestrijding van schuldenproblematiek en de bestrijding van jeugdwerkloosheid.

Meer hulp

“Het coronavirus heeft een grote impact op de economie”, meldt het ministerie. “Daarom verlengt het kabinet de steunmaatregelen, zoals de NOW-subsidie voor werkgevers en de Tozo voor zelfstandigen, met negen maanden. Daarmee krijgen ondernemers voor een langere periode helderheid, rust en tijd”.

Jongeren

“Naar aanleiding van het debat met de Tweede Kamer over het derde steun- en herstelpakket zijn een aantal zaken aangepast”, schrijft het ministerie. “Zo krijgen jongeren in de bijstand tot 1 juli 2021 de mogelijkheid om naast hun bijstandsuitkering bij te verdienen of een vergoeding voor vrijwilligerswerk te ontvangen. Voor bepaalde groepen kwetsbare jongeren vervalt tot 1 juli de verplichte vier weken zoektermijn bij de aanvraag van een bijstandsuitkering. Gemeenten houden voor andere jongeren tot 27 jaar de ruimte om de zoektermijn tijdelijk niet toe te passen”.

Bron: Rijksoverheid

Deel dit bericht!

Tags: , , , , , , ,

Accessibility